Actualitat

Sortida cultural a Terra Santa

Data de publicació: 31 de Maig de 2011

Els dies 19 a 26 de maig, va tenir lloc una sortida cultural a Israel per tal de visitar una terra considerada sagrada per les principals religions (judaísme, cristianisme, islamisme) i, al mateix temps, secularment disputada pels pobles israelià i palestí. La visita a aquella terra santa per tres religions va ser molt interessant per la seva cárrega històrica. Desprès de passar una nit a Tel Aviv van resseguir la costa mediterrània cap a Haifa, els jardins perses i Caesarea, el port romà i la seva ciutat. També varem visitar la ciutat croada d'Acco o Acre. Un altre dia el Mont de les Benaurances amb una vista sobre el mar de Tiberíades i passeig amb barca reproducció de l'època bíblica, la basílica de la multiplicació dels pans i els peixos i Cafarnaun la basílica de l'Anunciació i la casa de sant Josep i família. Una visita molt interessant va ser la del park Beit Shean, les excavacions de la ciutat romana i la ciutat de Jericó, la ciutat mes antiga de del mon de la qual només en queda unes petites ruïnes. La visita al Mont de la temptació, una església verdader niu d'àligues.
També varen visitar el museu de l'Holocaust, impresionant, així com el museu del Santuari del Llibre on estan exposats els manuscrits de la Mar Morta, la grandiosa maqueta de la ciutat antiga de Jerusalem en època d'Herodes, Betlem i la Basílica de la Nativitat. La sortida al Mont de les oliveres amb una vista sobre Jerusalem increïble, l'Horta de Getsemani, la basílica de l'Agonia, la via Dolorosa i el Sant Sepulcre així com el mont Sió on hi ha la tomba del rei David i la sala de l'últim sopar amb l'abadia de la Dormició.
Finalment, la visita a la ciutat-fortalesa de Massada amb les restes del temple d'Herodes i dels Zelots. S'hi puja en funicular tot i gaudint d'una vista d'ocell sobre la Mar Morta, on alguns es feren un bany de fang negre.

Últimes notícies

TALLER D'HISTÒRIA DE MAÇANET DE LA SELVA
C/ Dolors nº 2
17412 Maçanet de la Selva (Girona)
T. (+34) 685 484 098
info@tallerhistoriamassanet.cat