Volem perpetuar la memòria del nostre passat

Pou de glaç de Buscastell

És considerat el pou cobert
més gran de tot el país.

Més informació

Actualitat

Visita a Torcafelló

Visita a Torcafelló

Dissabte 21 d'octubre va visitar Sant Jordi un grup de 50 vilatans de l’associació Creixem Junts, compost per pares, mares i infants, que es varen interessar de la història del castell...

Propera visita a la Sagrada Família de Barcelona

Propera visita a la Sagrada Família de Barcelona

Benvolguts socis i sòcies, Us proposem realizar una visita a la Sagrada Família durant la segona quinzena del mes de novembre. Els interessats poden fer la reserva al telèfon 607 080 289. La...

Presentació de l'obra Onomàstica de Maçanet de la Selva

Presentació de l'obra Onomàstica de Maçanet de la Selva

Diumenge 8 d’octubre, a les 11, es presenta el llibre d'Enric Ribes dedicat a la toponímia  de Maçanet. El Taller hi serà, perquè n'és coeditor, i per fer el lliurament dels...

Què és el Taller d'Història

El Taller d'Història és una Associació amb personalitat jurídica pròpia, en règim d'autonomia, creada per Acta Fundacional del dia 7 de Maig de 1988 en el camp delimitat pels seus Estatuts segons la legislació vigent (núm. 1.596, de la Secció 1a del Registre de Girona). El Taller d'Història està regit per l'Assemblea General i una Junta Directiva que es reuneix un cop al mes en el seu local social.

El Taller d'Història, de fet, va néixer al 1981 quan un grup d'entusiastes van ajuntar voluntats amb ganes de deixar constància dels canvis demogràfics que patíem a Maçanet. Va prendre com a símbol el signe notarial (signum) d'un notari de començaments del segle XVIII, Joan Casellas, amb la voluntat de perpetuar la memòria del nostre passat.

Destaquem

Arxiu fotogràfic i documental

Arxiu fotogràfic i documental

L'arxiu fotogràfic consta de més de 5.000 fotografies, de les quals 454 corresponen a l'arxiu de l'arquitecte Rafel Masó. L'arxiu documental conté documents de l'any 1200 fins l'any 1900.

Visites guiades

Visites guiades

El Taller d'Història ofereix la possibilitat de fer una visita guiada per grups al Castell de Torcafelló, el pou de glaç de Buscastell o la capella cistercenca de Valldemaria.

Restauracions

Restauracions

Des de la seva fundació, el Taller d'Història ha dut a terme diferents restauracions al llarg dels anys, entre les que destaquen el castell de Torcafelló i el pou del glaç de Buscastell.

Publicacions

TALLER D'HISTÒRIA DE MAÇANET DE LA SELVA
C/ Dolors nº 2
17412 Maçanet de la Selva (Girona)
T. (+34) 685 484 098
info@tallerhistoriamassanet.cat