Actualitat

Dues notícies per als socis

Data de publicació: 10 d'Agost de 2016

Hem aconseguit posar en marxa les màquines de cosir espardenyes manuals d'en Sant ( Pere Xarbau, 1850).
En Josep, cosidor jubilat de calçats Castanyer de Banyoles, ha vingut a Maçanet a explicar-nos com fer-ho, ja que no havíem aconseguit trobar cap manual sobre el sistema de cosit. Han calgut dos mesos de restauració per aconseguir que les màquines treballin com ho feien en el seu temps d'esplendor. Segons en Josep, aquestes màquines són úniques i no sap que n'hi hagi d'altres.
Cal recordar que, en l'època, el calçat de la gent que no podia adquirir sabates, era l'esclop per a cada dia i l'espardenya per als festius.
Organitzarem una exposició del procés del calçat, i properament us convocarem a una demostració d'en Josep Carreras.

Ha estat un gran encert aconseguir que aquestes màquines no hagin sortit de Maçanet, ja que com sabeu, va anar de poc que perdéssim aquest patrimoni irrepetible. Guardarem aquestes joies per a quan vinguin temps millors i es puguin exposar dignament en un museu.

Per altra banda, com que la pluja d'estels serà el 12 d'agost (les conegudes com a llàgrimes de Sant Llorenç), la torre de Puig Marí romandrà oberta a partir de les 10 de la nit per a qui vulgui contemplar l'espectacle des d'aquella alçada (si no hi ha núvols, és clar!)

Últimes notícies

TALLER D'HISTÒRIA DE MAÇANET DE LA SELVA
C/ Dolors nº 2
17412 Maçanet de la Selva (Girona)
T. (+34) 685 484 098
info@tallerhistoriamassanet.cat