Data de publicació: 25 d'Agost de 2010
El dia 8 de setembre és el dia que els cristians celebren la festa de la nativitat de la Mare de Déu. La Mare de Déu o Maria és l'equivalent a la deessa Mare, la mare Terra o altres divinitats femenines d'altres tradicions culturals. En aquesta representació, Maria duu un infant a les seves mans, essent així un emblema de la fecunditat i un símbol de maternitat. La festa es viu amb especial intensitat en tots aquells santuaris de les maresdedéu trobades, anomenats així perquè foren erigits en el lloc on fou trobada, en circumstàncies especials, una imatge de la Mare de Déu. Les terres de parla i cultura catalana compten amb una innombrable mostra d’ermites, santuaris, petites esglésies i altars parroquials dedicats a la Mare de Déu. Tots aquests llocs de culte tenen el seu origen en unes narracions de caire llegendari o mític que han estat difoses per tradició oral però també de forma escrita, a través, bàsicament, dels goigs.
Amb la restauració de la capella de Vall de Maria, Maçanet es pot afegir a aquesta estesa i popular tradició catalana i, amb aquesta finalitat, el Taller d’Història de Maçanet de la Selva ha organitzat un seguit d’actes pel dia 5 de setembre ja que, al ser diumenge, facilita la participació de tots els que estiguin interessats més que no pas si mantinguéssim la data del dia 8.
Els actes són els següents:
* A partir de les 11, es pot accedir al recinte de Valldemaria
* A 2/4 d’una, Missa
* Acabada la cerimònia, farem un piscolabis per a tots els assistents.
Important: Per altra banda, com que el mossen Joan M. Amich i Raurich deixa la parròquia de Maçanet, el Taller posarà un llibre a disposició dels assistents perquè tots aquells que ho desitgin li puguin deixar una salutació.