Actualitat

Pla d’actuació del Taller d’Història a curt, mitjà i llarg termini

Data de publicació: 27 de Juny de 2009

La Junta Directiva del Taller d'Història en la seva reunió del 3 de juny de 2009 va aprovar el següent Full de Ruta:

Curt termini:

- Manteniment i rehabilitació de l’exterior de la Capella de Sant Jordi al Castell de Torcafelló, mitjançant una subvenció de l’Ajuntament, en particular es farà:
- Construcció de la passera d’accés a la Capella i a l’escala de cargol que porta a la terrassa amb les seves baranes de protecció.
- Pintar la part de ferro que hi ha a l’exterior del Castell per a evitar-ne l’oxidació excessiva.
- Neteja del perímetre i manteniment de la zona arbrada en la part alta del turó.
- Rehabilitació de la façana principal i els absis romànics de l’Església parroquial a la part de la plaça. El Taller d’Història i el Consell Parroquial han endegat accions per tal de recaptar fons de l’Ajuntament, de la Diputació i de la Generalitat per dur a terme les obres consistents en el repicat de les parets per deixar la pedra vista en consonància amb l’estil romànic de l’Església.
- Publicació d’un llibre sobre la història medieval de Maçanet a cura de l’arqueòleg Joan Llinàs, director de les excavacions dutes a terme al Castell de Torcafelló.

Mitjà termini:

- Col•locació a l’interior de la Capella de Sant Jordi, pannells informatius (com els de Vall de Maria) per a explicar la història del monument als visitants.
- Preparació i instal•lació a l’interior de la Capella de Sant Jordi un àudio visual per a les visites guiades que s’hi faran, presentant les obres de restauració dels monuments de Maçanet de la Selva realitzades pel Taller d’Història i altres elements del municipi dignes de destacar.
- Col•locació al Pati d’Armes del Castell de Torcafelló d’una placa indicadora de la planta del Castell amb una llegenda explicativa.
- Col•locació d’una rosa dels vents a la terrassa de la Capella identificant els elements del paisatge que l’envolta.
- Convocatòria i concessió d’una beca per a l’elaboració i edició d’un llibre amb la història del Monestir cistercenc de Santa Maria de Vall de Maria.

Llarg termini:

- Reconstrucció de la Torre de Telegrafia Òptica Civil, situada al punt geodèsic del Turó de Puig Marí i pertanyent a la línia de comunicacions entre Cadis i França de la qual en tenim tota la informació adient per a transformar-la en un mirador donant-li la seva forma original.

Per a assolir aquests objectius faran falta l’esforç dels membres del Taller d’Història i el recolzament econòmic de tots els socis i de les institucions públiques tant locals com provincials i nacionals.
Si estàs interessat en ajudar en alguna de les tasques proposades, pots adreçar-te al Taller d’Història ( tel 972858757).
Esperem poder continuar comptant amb la teva col•laboració!

Últimes notícies

TALLER D'HISTÒRIA DE MAÇANET DE LA SELVA
C/ Dolors nº 2
17412 Maçanet de la Selva (Girona)
T. (+34) 685 484 098
info@tallerhistoriamassanet.cat