Actualitat

Sortida cultural a Nàpols i Pompeia

Data de publicació: 25 de Juny de 2008

Els passats dies 19 a 22 de juny, deu companys i companyes del Taller d’Història varen fer una sortida cultural per visitar la ciutat de Nàpols i les ruïnes de Pompeia. Va tenir especial importància la visita d’aquesta antiga ciutat que ha estat rescatada de la seva desaparició per les excavacions que van començar l’any 1748.

L’any 63 de la nostra era, Pompeia va patir un terratrèmol i va quedar parcialment destruïda. Just s'havia reconstruït quan fou colgada de cendra, pocs anys després, per l’explosió del Vesuvi. D’una població d’unes 20000 persones, 2000 varen ser sepultades per les cendres i no en va quedar més que les cavitats que havien ocupat els seus cossos. Cada carrer, cada plaça de la ciutat eren marcats per una font que els hi donava nom. Curiosament, el símbol més freqüent a Pompeia sembla que va ser l’anomenat “falo” en italià o penis, en català. Els feien de totes les formes i decoracions. També les activitats sexuals semblaven ésser particularment exòtiques fins i tot pels criteris actuals. I totes hi són representades en figures, gravats o records que hom pot endur-se’n a casa.

Diuen que l’enterrament de la ciutat per les cendres del Vesuvi varen ser obra divina, però la seva recuperació per les excavacions modernes deuen de ser obra del diable.

Últimes notícies

TALLER D'HISTÒRIA DE MAÇANET DE LA SELVA
C/ Dolors nº 2
17412 Maçanet de la Selva (Girona)
T. (+34) 685 484 098
info@tallerhistoriamassanet.cat