Actualitat

Visita a la Comarca d'Osona

Data de publicació: 6 de Maig de 2009

El diumenge 26 d'Abril, un grup de socis i amics vem anar a la comarca d'Osona per tal de visitar el Museu diocesà de Vic, una meravella de museu d'art, i el monestir de Sant Pere de Casserres, que ofereix una fantàstica vista sobre el pantà de Sau.
Pel matí, el temps no era gens generós. Bé, sí que ho era per aquells que treuen beneficis de la pluja (venedors de paraigües i de barrets, agricultor, etc.) doncs això va ser el que va caura amb ganes una bona part del matí. Però, en arribar a Vic, la cosa va fer un tomb i el sol va sortir amb ganes. Això ens va permetre de fer una volta per la Plaça Gran y els seus voltants i comprar embotit i pa de pessic que són els productes locals de més gran reputació.
A mig matí vem anar al Museu Diocesà que ens va deleitar amb la bellesa de les obres romàniques i gòtiques presents. En acabar la visita varem anar a dinar a Can Toni Petit. Un bon àpat pel preu que ens va costar.
A la tarda, ens varem atençar fins a Sant Pere de Casserres, un monestir romànic que va ser en el seu temps un dels més importants de Catalunya. Una antiga llegenda diu que el monestir de Sant Pere de Casserres fou fundat pels vescomtes d'Osona i Cardona sobre les relíquies d'un infant dels vescomtes que es conservà momificat, el qual, tres dies després d'haver nascut, va parlar i va dir que no viuria més de trenta dies i que un cop mort el seu cos fos posat dins d'una arca tancada, sobre una mula. Allà on s'aturés l'animal s'havia d'edificar un monestir sota l'advocació de sant Pere. Les relíquies d'aquest infant van ser molt venerades al monestir i quan hi havia sequera es baixava en processó fins al Ter i es mullava l'arca que contenia el nen, en les aigües del riu. Al 1904, el vicari general de Vic prohibeix donar culte al Sant Infant i a altres relíquies que es conserven a l'església del monestir perquè no consta que siguin autèntiques.

Últimes notícies

TALLER D'HISTÒRIA DE MAÇANET DE LA SELVA
C/ Dolors nº 2
17412 Maçanet de la Selva (Girona)
T. (+34) 685 484 098
info@tallerhistoriamassanet.cat