Actualitat

Visita cultural a Fès i Meknès

Data de publicació: 4 d'Abril de 2008

Els dies 29 de març a l'1 d'abril, un grup de socis del Taller varen fer una visita a les ciutats marroquines berbers de Fès i Meknès. De Fès ens va sorprendre la ciutat moderna amb les grans avingudes ajardinades i fonts majestuoses però també la vella Medina amb els artesans fent la seva feina a la porta dels seus locals, especialment els cortidors amb la seva "fragrància", que ens va retornar a 1000 anys enrera. A Meknès vàrem visitar la petita ciutat imperial del Rei Muley Ismail un veritable carnicer de l'època que va crucificar i matar els seus adversaris, fossin de la cultura que fossin. Al vespra, la porta d'Al Mansour, una meravella del continent africà, amb el seu mercat genuinament autòcton.
La sorpresa del viatge va ser la visita a la ciutat romana del S. II, el punt més avançat dels romans a l'Àfrica. Abandonada i derruïda pel terratrèmol de Lisboa, en el S. XX es van iniciar les excavacions que van posar al descobert la ciutat i es va reconstruïr l'arc de triomf i el palau, amb meravellosos mosàïcs romans, abandonats a les inclemències del temps i dels vàndals que ja n'en fet una bona destrossa.
En tornar, el paisatge de les montanyes de l'Atlas, més a prop de la Cerdanya que no pas de les planes desèrtiques africanes.

Últimes notícies

TALLER D'HISTÒRIA DE MAÇANET DE LA SELVA
C/ Dolors nº 2
17412 Maçanet de la Selva (Girona)
T. (+34) 685 484 098
info@tallerhistoriamassanet.cat